"Wees als een zonnebloem

Kijk op naar boven

Zoek het licht

Neem de zon op in je hart

& straal"

Dit is voor mij de betekenis van de bloem. Die bloemenliefde heb ik hoogstwaarschijnlijk in mij dankzij mijn grootouders. In het bijzonder mijn meme die haar huis en veranda kon omtoveren tot een bloemenparadijs. Die kleuren en geuren brengen gezelligheid en positiviteit. Die bloemen kunnen je opfleuren. En bloemen in de haren al helemaal.

 

De natuur werkt voor mij inspirerend. 

In het bos wandelen langs de grote bomen die zoveel zien en horen. DE plaats waar mensen rust zoeken en boeiende als vertroostende gesprekken voeren.

Met weinig en uit eenvoud iets moois en uniek creëren is mijn uiteindelijk doel. Mijn grootste fantasie die al sinds mijn kindertijd in mij stroomt is als de ideale 'nafte' voor mijn citroentje. Geen zure citroen, neenee, Citroën, het merk van mijn wagen.

Authenticiteit, puurheid en hier en daar een tikkeltje 'speciaal'.

Als kleine persoon in de soms veel te grote wereld had ik meteen oog voor het kwetsbare. De eigenschappen van hoogsensitief klinken voor mij heel bekend.
Ik herken en weet wat onzekerheid is, door dat gevoel te weerspiegelen (letterlijk en figuurlijk) kan ik anderen geruststellen. Hen vertellen dat alles goed komt. Dat onzekerheid plaats maakt voor vertrouwen en angst ruimte maakt om te 'stralen'. Terug thuiskomen bij jezelf, je ware kern.

De naam Coupebijoe ontstond.
Coupe- een verwijzing naar 'kapsel' en -bijoe een meerdelige linker.
Een eerste link naar 'bie joe', bij jou thuis in het 'plat Vlams'. Een tweede link 'bijoux', een juweel. Het dragen van haarjuwelen in de haren, de link naar de bloemenspelden die ik maak. En last but not least: tijdens mijn werk als thuisverpleegkundige kreeg ik vaak te horen: "ge zit e bijouke" of in het schoon Nederlands 

"een schat/lieveling"!
Mijn doel: mensen doen inzien hoe speciaal ze zijn door hun unieke zelf te weerspiegelen in hun uitstraling. Een juist kapsel en correcte kleurkeuzes zijn hiervoor de leidraad.

Ik kom aan huis met een mandje. Vergelijkbaar met dat van het sprookje 'Roodkapje'. Het mandje staat symbool voor de wijze waarin ik via kleine dingen huiselijkheid kan brengen. Net zoals roodkapje koekjes brengt voor haar oma op een vrolijk deuntje.

Ik kies ervoor kapsels te creëren volgens mijn gevoel.
Het stroomt als vanzelf uit m'n vingers en hier en daar pas ik een gekende techniek toe vanuit m'n opleidingen. Maar eerlijk? Grotendeels leer ik mezelf nieuwe creaties aan. De beste oefenpersoon blijft nog steeds mezelf.
Dagelijks sta ik voor de spiegel en geniet ik ervan om iets nieuws met m'n haren uit te proberen. Die liefde wil ik graag met jullie delen.

Mijn concept:
Thuiskomen bij jezelf en in het haar.

Ik bied jullie opsteekkapsels aan op maat voor speciale, feestelijke gelegenheden zoals bijvoorbeeld een communie, vormsel, huwelijk, Kerstmis, Nieuwjaar, familiefeest... alles is mogelijk!

Via mijn magische belevingen (ofwel workshops in de volksmond) help ik jullie om je eigen unieke zelf terug de vrijheid te geven. De binnenkant naar buiten brengen door middel van de juiste uitstraling. Zie het als een landing van een vogel op een reusachtig graanveld vol met mogelijkheden.

Laat jullie ogen alvast twinkelen en neem gerust een kijkje doorheen mijn creaties & misschien tot binnenkort?Liefs Steffie